Borden met stippen door An Gielis


"Ik geniet van de technische aspecten van keramiek en streef er altijd naar om mijn analytische en creatieve vaardigheden te combineren."

An Gielis aan het woord


Dit jaar studeer ik af met een specialisatie in keramiek aan de Academie van Hoboken. Naast mijn opleiding aan de academie heb ik ook diverse andere opleidingen gevolgd bij alle bekende keramisten die ons landje bezit en aandoen. Ik ben vooral gefascineerd door het draaien op de draaischijf. Daarnaast ben ik een echte glazuurliefhebber en besteed ik veel tijd aan het ontwikkelen van verschillende glazuren, vooral bijzondere varianten zoals lava, crawl, gloop en reactieve floating glazuren. Ik geniet van de technische aspecten van keramiek en streef er altijd naar om mijn analytische en creatieve vaardigheden te combineren.

Instagram: studio_tantan 


Ziehier het resultaat!

Eerst bracht ik Amaco Underglaze aan en nadien een gloop glazuur. Het bord werd gebakken op 1220°C

An: "Als glazuur enthousiast zou ik het bord afwerken met eerst een onderglazuur en dan nadien er met een gloop glazuur alemaal "bolletjes" op zetten. Dit maakt het bord niet direct voor gebruik maar eerder decoratief."

Heb je momenteel geen biscuit gebakken stukken maar heb je wel zin om deze decoreertechniek meteen uit te proberen?


An is een van de winnaressen van een Give Away van deze biscuit gebakken steengoed eetborden, handgedraaid door Marnic De Lange.
Dit bord is verkrijgbaar bij Colpaert.
Afmetingen: gemiddeld 30.6 cm diameter.
Max temperatuur voor de glazuurstook: 1280°C.
Het bord heeft een vlakke onderkant, zonder standring.
Na de glazuurstook is de diameter van dit bord 28 cm à 29 cm qua finale diameter. 


Onderglazuur